08 јун, 2013

Промоција Хуманих Вриједности 2013


У периоду од 31.5. до 4.6.2013. године, у Сутомору, Црна Гора, у организацији Друштва Црвеног крста/крижа БиХ одржана је радионица за младе “Црвени крст у акцији – промоција хуманих вриједности”.
На радионици су узели учешће и чланови ООЦК Пале. Волонтери су прво прошли уводну радионицу која их је постакла да ураде мали пројекат. Њихова идеја је била обнова уништеног парка у центру града. Успијели су добити новчана средства од општине и донације материјала. Парк има и еколошки карактер јер је саграђен од гума и волонтери су успијели показати како је могуће кроз игру и дјецу упознати са екологијом. На креативан начин су успјели надомјестити све недостатке парка. Пројекат је добио одличну оцјену, као и Сунце, означен је као посебан пројекат у ПХВ циклусу. Вања Божић, Невена Илић и Александра Јовановић су биле учеснице овогодишње завршне радионице. Презадовољне су садржајем радних дана и кажу да је то за њих дивно искуство. Данијела Јелић и Јелена Шаровић, такође волонтери ООЦК Пале су биле дио цијеле ПХВ приче као инструкотри и такође су презадовољне цијелом органиyацијом.
ПХВ је изврстан пројекат који повезује младе из цијеле БиХ и на тај начин им помаже да упознају себе и своје вршњаке, такође им даје знања о покрету ЦК, те их упознаје са начином рада пројеката који су битни како за њих тако и за њихову заједницу.





Нема коментара:

Постави коментар