21 април, 2011

Одржана Конференција младих Црвеног крста Републике Српске



Дана 16. априла 2011. године у Палама је одржана Конференција младих Црвеног крста Републике Српске чија је једна од главних тема била активности младих, начини њиховог реализовања, као и унапређење рада омладине. 


Предсједник Конференције подмлатка и омладине Црвеног крста Републике Српске је истакао да је једна од најважнијих активности младих прошле године био циклус такмичења из пружања прве помоћи. Такође је истакао рад подмлатка Црвеног крста и велики допринос омладине крајем прошле године за вријеме великих поплава у Семберији. 

"Млади из свих крајева Републике Српске организовали су хуманитарне акције прикупљања и дистрибуције помоћи у Семберију, Копаче и остале поплављене крајеве. Похвалио бих екипу омладине из Бијељине, која је непрестално радила са Цивилом заштитом у дистрибуцији пакета најугроженијем становништву" истакао је Клачар.

Млади Црвеног крста Републике Српске у наредном периоду наставиће са активностима које су радили у претходном периоду, те им је и у плану покретање неколико глобаних акција, као и ширење чланства. Омладина Црвеног крста Републике Српске броји око 10.000 активних чланова. 













Нема коментара:

Постави коментар