21 јун, 2011

Одржана акција добровољног давања крви

Омладински клуб Црвеног Крста Пале, заједно са Заводом за трансфизију крви Истично Сарајево данас је организовао акцију добровољног давања крви поводом 14. јуна - Свјетског Дана добровољних давалаца крви. "Ова акција је хумана и захваљујем се свим добровољним даваоцима, који су дали крв и који ће је дати. Очекујемо да прикупимо двадесетак доза крви па и више", рекао је потпредједник општинске организације Црвеног крста Момир Шкиљевић. 


Он је позвао све добровољне даваоце са Пале да се прикључе овој акцији, додајући да ова акција има симболику, јер ће се 25. јуна на Јахорини одржати четврти сусрет добровољних даваоца крви Републике Српске, на којој се очекује приусуство од 500 до 600 донатора ове драгоцјене течности.

Шеф службе за трансфизијску медицину болнице Касиндо Марина Милошевић-Ашоња истакла је да у болници тренутно има свих доза крви и да су њихове залихе довољне, али да предстоји љетни период у коме даваоци много мање долазе у њихову службу те је због тога данас организована ова акција. Акција је организована у Дому здравља на Палама гдје прикупљено је укупно 28 доза крви. 









Нема коментара:

Постави коментар